درمان، در بيمارستان يافت آباد به علت كمبود نيرو به حاشيه رفته است
يك مسئول در بيمارستان شهداي يافت آباد گفت: اين بيمارستان از كمبود نيروي انساني به خصوص افرادكار آزموده و با تجربه رنج ميبرد و با وجود تجهيزات پزشكي پيشرفته درمان بيماران به حاشيه رفته و با جان بيماران بازي ميشود.
اين مقام مسئول بيمارستان شهداي يافتآباد در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري فارس با اشاره به مشكلات اين بيمارستان در بخشهاي ويژه از جمله آيسييو، سيسييو و ايزوله اظهار داشت: مخاطب اين گونه خدمات، بيماران و مردم هستند ميتوان گفت رفع اين مشكلات خواسته مردم است كه به آن بي توجهي ميشود.
وي افزود: يكي از مهمترين تنگناها و كمبودهايي كه در بخشهاي ويژه قابل ذكر است، كمبود نيروي انساني متخصص و كار آزموده است كه به رغم وجود تجهيزات پيشرفته، امكان بهرهبرداري و استفاده از اين تجهيزات به طور كامل را ممكن نميسازد.
به گفته وي، موضوع ديگر عدم پرداخت حق سختي كار به پرسنل ويژه كار است كه بارها و بارها با نامهنگاريهاي مختلف به مسئولان بيمارستان گوشزد شده اما عملاً گوش شنوايي نبوده است.
اين مقام مسئول تصريح كرد: كمبود نيروي كار خبره در اين بخشها، علاوه بر وارد آوردن فشار مضاعف به پرسنل موجود، كارايي و بهرهوري آنان را نيز كاهش داده و در نهايت، اين بيمار است كه متضرر ميشود.
وي در ادامه با اشاره به وجود امكانات مناسب و پيشرفته در بخشهاي ويژه اين بيمارستان اعم از ايزوله، سيسييو1، سيسييو2 و آيسييو يادآور شد: متأسفانه چون نيروي انساني خبره و كارآزموده به تعداد لازم در اين بخشها وجود ندارد، استفاده بهينه و مناسبي نيز از اين تجهيزات صورت نميگيرد.
اين منبع مطلع تصريح كرد: به عنوان مثال در بخشهاي مراقبتهاي ويژه بايد به ازاي هر 4 تخت حداقل 3 تا 4 نفر در روز و 2 پرستار و يك كمك در شيفت شب مشغول باشند كه اين اين ميزان نيرو هيچ وجه رعايت نميشود.
وي با اشاره به انجام مكرر مكاتبات و اعلام مشكلات اين بخشها به مسئولان بيمارستان گفت: با اين وجود، هم اكنون نزديك 4 سال است كه بخش سوختگي اين بيمارستان راهاندازي شده اما نه به مكاتبات ترتيب اثر خاصي داده شده و نه حق و حقوق پرسنل به درستي پرداخت شده و تازه يك ماه است بخشي از مشكلات پرداختي مرتفع شده است.
به گفته اين كارمند بيمارستان، در بخشهاي مراقبت ويژه نيروي انساني با سابقه و به تعداد كافي وجود ندارد و اين مسئله در بخش ايزوله در كنار كمبود شديد پرستار باتجربه بيشتر به چشم ميخورد.
اين مقام مسئول در بيمارستان شهداي يافت آباد افزود: با اين تفاسير، اصل خدمترساني به بيمار و درمان وي عملاً با اين مسائل به حاشيه ميرود و تحتالشعاع قرار ميگيرد. از سوي ديگر كمبود نيرو در بخشهاي ويژه به دليل حساسيت كار، ميتواند بسيار خطرآفرين باشد و با جان بيماري بازي ميشود.
به گفته وي، متأسفانه بيمارستان شهداي يافت آباد براي رفع اين مشكل، اقدام به اشتراك گذاري نيروهاي موجود كرده به نحوي كه مثلاً نيروي بخش آيسييو، قلب، سيسييو و آيسييو سوختگي در شيفت شب بايد همزمان بخشهاي ديگر را نيز تحت پوشش قرار دهند كه نتيجه آن كاهش زمان فراغت و استراحت پرسنل و در نهايت افت كيفي و كمي خدمات ميشود.
اين مقام مسئول در ادامه با اشاره به اينكه حق سوختگي قبلاً به جاي 120 درصد، تنها 80 درصد پرداخت ميشد و الان به مدت يك ماه است كه اين رقم به 100درصد افزايش يافته ولي معوقه اين ما به التفاوت در دوره زماني 3 سال و 6 ماه نيز پرداخت نشده است.
وي گفت: مشكل در اصل جذب نيروي كار است كه بيمارستان زير بار آن نميرود، چرا كه با توجه به گردشي بودن پرسنل در بخشها، احتمال عدم رغبت پرسنل به كار در بخشهاي با سختي كار بيشتر، از بين ميرود.
اين منبع آگاه افزود: در بخش پرداخت حقوق و مزايا جالب است بدانيد كه كاهش يك ساعت كاري بيمارستانها در ماه رمضان در تمام بيمارستانها اعمال و ما به التفاوت آن يك ساعت اضافه كار به پرسنل پرداخت شد يا 2 روز تعطيل تير ماه كه در تمام بيمارستانها،معادل اضافه كار آن پرداخت شد، هنوز در اين بيمارستان بلاتكليف مانده و پرداخت نشده است.
به گفته وي، متأسفانه در مسائل مالي هر جا به نفع بيمارستان است بلافاصله اقدام و هر جا براي آن بار مالي دارد و به نفع پرسنل است به بهانههاي مختلف بلاتكليف رها ميشود.
وي در ادامه با اشاره به عدم اصل تطابق نيروي انساني همگن با بيمار يادآور شد: اين مسئله باعث شده پرسنل خانم براي بيماران زن و پرسنل مرد براي بيماران مرد بكار گرفته نشود كه اين موضوع از جنبههاي مختلف داراي اشكال و ايراد است.
منبع : فارس